Διακοπές με τα κατοικίδιά μας;

Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ ‘άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη’ όπως λέει και το γνωστό άσμα. Όλοι φεύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και καταφεύγουν στα νησιά και στα βουνά για λίγη δροσιά , ξεκούραση ή και περιπέτεια.

Και με τα αγαπημένα μας ζωάκια τι γίνεται? Αυτά που όλο τον υπόλοιπο καιρό γεμίζουν την ζωή μας με ζεστασιά και χαρά, που είναι αχώριστοι σύντροφοί μας, τώρα τι θα απογίνουν?

Μια λύση είναι οι πανσιόν, τα γνωστά ξενοδοχεία σκύλων. Μια άλλη κάποιος συγγενής ή φιλικό πρόσωπο να φροντίζει το σκυλί μας ενώ εμείς τσαλαβουτάμε κάπου στα καταγάλανα νερά των Ελληνικών θαλασσών. Μια τρίτη λύση είναι κάποιο φιλικό σπίτι που θα φιλοξενήσει το φιλαράκι μας. Για μας βέβαια το ιδανικό σενάριο είναι όλη η οικογένεια (συμπεριλαμβανομένου και του σκύλου μας) να αποδράσει μαζί. Διαλέξτε ένα μέρος όπου τα σκυλιά να είναι ευπρόσδεκτα. Ο αριθμός των ξενοδοχείων , κάμπινγκ και διαφόρων άλλων καταλυμάτων που δέχονται κατοικίδια αυξάνει συνεχώς. Την αγορά την καθορίζουν οι επιθυμίες των πελατών.
Τι και αν δεν πάτε στο πιο κοσμοπολίτικο νησί ή δεν μείνετε σε ξενοδοχείο επτά αστέρων. Το ζητούμενο είναι να έχετε μαζί σας αυτό που όλοι μας ονομάζουμε ‘πιο πιστό φίλο του ανθρώπου’. Μην το εγκαταλείπετε τόσο εύκολα. Μοιραστείτε μαζί του την αλλαγή , το παιγνίδι ,την θάλασσα και το βουνό. Το να κάνει πράγματα μαζί σας του κάνει την ζωή του συναρπαστική και η σχέση σας εμπλουτίζεται και δυναμώνει.

Βεβαίως, αν αυτό δεν είναι εύκολο, και για να αποφευχθούν οι ταλαιπωρίες για όλους, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά την πανσιόν που θα τον αφήσετε (χώρους, προσωπικό, συμπεριφορά, ιατρική φροντίδα κλπ).Κλείστε θέση εγκαίρως.

Αν λοιπόν τα μάτια του σκύλου σας πείσουν να τον πάρετε μαζί σας υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που θα σας ξετρελάνουν και τους δύο. Περίπατοι στην φύση κατά τις δροσερές ώρες, κολύμπι σε ερημικές παραλίες, σκάψιμο στην άμμο, βαρκάδα, νεροτσουλίθρες, μπουγελώματα, εξερεύνηση στο δάσος, ψάρεμα και ότι άλλο φανταστείτε (πάντα με λογική και μέτρο).

Ο φιλόζωος θα πρέπει να σέβεται τους ανθρώπους και την φύση. Το ότι εμείς λατρεύουμε τα σκυλιά μας δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να συμφωνούν μαζί μας. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να σέβονται τις διαφορετικές προτιμήσεις.
Το κείμενο το βρήκα εδώ:http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=548:2009-06-16-14-40-49&catid=97:symboules&Itemid=70

Σχόλια